ACTUALITAT|

  • El Punt Violeta serà present en els actes de l’aparcament de Tauleta i en la Plaça de l’Ajuntament
  • El Gran Fons Nocturn d’Alfafar es realitzarà el dissabte 14 de setembre

Alfafar, 27/08/2024

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Festes, ultima tots els detalls per a donar principi a les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu del Do, que se celebraran del 30 d’agost al 8 de setembre. Enguany, el trasllat de la Verge i la tradicional Missa del Llidoner se celebraran el 15 i el 17 de setembre.

Amb una programació pensada per a totes les edats, comencen unes festes que sempre venen marcades per una alta participació. “No sols s’involucra la població, sinó que les diferents associacions que hi ha a Alfafar, en col·laboració amb el consistori, el donen tot perquè cada any tinguem unes festes increïbles”, explica Carles Muñoz, regidor de Festes.

A més dels concerts i tributs musicals, espectacles infantils, presentacions culturals i el festival de les paelles, l’esport alfafarense també tindrà el seu espai a través de diferents exhibicions esportives com, per exemple, de pressing catch, escacs, gimnàstica rítmica i zumba, entre altres. “L’esport és una de les apostes d’aquest ajuntament i comptem amb esdeveniments esportius ja consolidats com el Gran Fons Nocturn, que enguany celebra la seua XI edició el 14 de setembre”, detalla Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar.

Sensibilització per a unes festes segures

Amb motiu d’aquestes jornades festives i igual que en les festes del Barri Orba del passat mes de juliol, Alfafar instal·larà de nou un Punt Violeta en la nit del 30 d’agost i les del 4 i 6 de setembre; es tracta d’un espai de sensibilització, informació, assessorament, acompanyament i atenció, si és el cas, de supòsits d’agressions sexistes.

Així mateix, ja està operativa “La meua festa la munte jo”, una campanya dissenyada per a fomentar espais d’oci segurs i lliures a través de missatges sensibilitzadors. Cal destacar que, tant la campanya com la instal·lació del Punt Violeta, s’ha pogut realitzar gràcies al finançament obtingut per la subvenció de la Diputació de València “Municipis protegits contra la violència de gènere”.

Aquesta iniciativa se suma a altres accions en matèria d’igualtat i prevenció contra la violència de gènere que duu a terme l’Ajuntament d’Alfafar al llarg de l’any. “Des de l’àrea d’Igualtat, treballem per a tindre unes festes exemplars lliures de comentaris, d’actituds i de qualsevol tipus de violència masclista”, aprecia Noelia Moreno, regidora d’Igualtat.

A més, per segona vegada aquest estiu, torna a estar activa l’enquesta sobre la percepció que té la ciutadania respecte a la violència masclista en les festes municipals. A través d’una senzilla i ràpida enquesta, el consistori espera arreplegar dades objectives que indiquen quines accions dur a terme en matèria de prevenció.

La programació d’aquestes festes, així com l’accés a aquesta enquesta, està disponible en el SAC de l’Ajuntament i del Barri Orba, així com en les diferents xarxes socials municipals i en la pàgina web.

Close Search Window