ACTUALITAT|

  • Es tracta de projectes pensats per a afavorir la conciliació de les famílies en èpoques no lectives, com els mesos d’estiu.
  • Activitats com el Campus esportiu o el Campus urbà proposen activitats d’oci saludable jove sense eixir del municipi

Alfafar, 11/06/2024

L’Ajuntament d’Alfafar renova la seua aposta per promoure la conciliació familiar durant els mesos d’estiu, a través d’una sèrie de programes provinents d’àrees com a Joventut, Igualtat i Serveis Socials, perfilant-se com una oportunitat real de conciliació per a les famílies i oferint uns espais que promoguen l’aprenentatge, la diversió i el creixement personal i social dels qui participen.

Una de les opcions és el Campus d’Estiu que s’ha organitzat gràcies a la col·laboració amb el Complex Esportiu Municipal Suma, l’objectiu de la qual és la promoció d’un estiu actiu, a través de la pràctica de diferents esports, així com excursions i activitats a l’aire lliure. Les persones empadronades en el municipi que així ho acrediten podran beneficiar-se d’un preu reduït sobre la tarifa; a més, també ofereix serveis complementaris com escoleta matinera, menjador i horari de vesprada.

La segona de les propostes és Estiu Lúdic, un projecte socioeducatiu d’atenció a necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies, que torna enguany per a oferir alternatives d’oci municipal, amb una metodologia lúdica i participativa, per a promoure l’educació emocional en l’entorn urbà, així com satisfer les necessitats bàsiques d’aliment dels qui participen.

Esta iniciativa està destinada a menors d’entre 3 i 12 anys, empadronats en la localitat, les famílies de la qual estiguen seguint algun tipus d’intervenció o seguiment des dels programes gestionats des del departament d’Atenció Primària de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alfafar.

D’altra banda, amb l’objectiu de cobrir les necessitats de les famílies del municipi durant la primera quinzena d’agost, la regidoria d’Igualtat llança una nova edició del Campament Urbà, emmarcat dins de la iniciativa Espais Concilia. Es tracta d’un espai flexible amb oferta lúdic-educativa per a famílies que necessiten conciliació laboral tant de matins com de vesprades. Les inscripcions es podran realitzar del 17 de juny al 12 de juliol en l’Espai Jove, es pot triar entre torn de demà o de vesprada i podran beneficiar-se famílies amb menors a càrrec d’entre 3 i 16 anys.

Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar, recalca la importància d’estes accions que no sols es realitzen en l’època estival, sinó que també s’ofereixen en el període nadalenc o en les vacances de Pasqua: “Volem crear entorns que afavorisquen el desenvolupament de menors i joves, també en els mesos d’estiu, al mateix temps que ajudem a la família en la conciliació de la vida personal, familiar i laboral”.

Totes estes propostes formen part del pla del consistori per a ajudar a les famílies a través de serveis que els resulten d’utilitat, millorant la seua qualitat de vida, afavorint la conciliació i oferint als qui participen d’estes programes alternatives lúdiques i educatives que influïsquen positivament en el seu desenvolupament.

Comments are closed.

Close Search Window