ACTUALITAT|

  • Cercaviles, exhibicions tradicionals i teatres per a homenatjar el patró del municipi 
  • Un dels grans reclams és l’Entrada de Moros i Cristians del dissabte per la vesprada

Alfafar, 18/01/2024 

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Cultura, ha organitzat una extensa programació per a esta nova edició de la Fira Medieval en honor a Sant Sebastià, patró de la localitat, que estarà oberta al públic des del divendres 26 fins al diumenge 28 a les 22 hores. 

Encara que no s’inaugurarà fins al dissabte dia 27 a les 12 hores, podrà visitar-se des del divendres a la vesprada i, durant més de dos dies molt intensos, la Plaça de l’Ajuntament s’omplirà d’un ambient purament medieval amb diferents cercaviles, exhibicions tradicionals, teatres per a tota la família, de la mà de la companyia Ball de San Vito, i actuacions de música i ball com les del diumenge d’Alfafar Balla Danses i Só del Mareny, que tindran lloc en el Centre Cultural l’Alqueria a les 12.30h.

En esta edició, podrem trobar des dels típics llocs d’artesania o bijuteria, fins a estands amb una àmplia oferta gastronòmica típica d’eixa època. A més, les i els més xicotets tindran a la seua disposició una ludoteca infantil en la qual realitzaran jocs, tallers i manualitats. “Hem aconseguit consolidar esta fira com tot un referent a la comarca de l’Horta Sud”, explica Carles Muñoz, regidor de Cultura, “creiem que enguany superarem totes les expectatives tant en nombre de visitants com d’esdeveniments lúdics al carrer”, afig Muñoz.

A més, igual que en els últims anys, un dels moments més esperats serà l’Entrada de Moros i Cristians, realitzada amb la col·laboració de la Coordinadora de Moros i Cristians d’Alfafar, que atrau nombroses persones de localitats pròximes i que començarà a les 17.30h. de la vesprada. Així, es recorrerà, al so de pasdobles i marxes mores, el carrer del Sol, la Plaça Ajuntament, el carrer Sant Sebastià i finalitzarà l’acte en el Centre Cultural l’Alqueria del Pi.

Per a Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar, “és un cap de setmana intens en honor al nostre patró, carregat de la cultura que hem de mantindre i transmetre a les noves generacions, perquè forma part de la nostra identitat com a poble”. Així mateix, i en la mateixa línia que Muñoz, Adsuara reconeix que la participació tant veïnal com de visitants ha anat en augment any rere any i s’ha convertit en un dels esdeveniments que s’organitzen a Alfafar amb millor acollida pel públic.

Alfafar és una població amb una tradició cultural molt arrelada i extensa que es demostra a través de les diferents festes, tant patronals com populars, que se celebren durant l’any i que l’Ajuntament promou en entendre que són part important de la identitat de la localitat. La programació amb tots els horaris pot consultar-se en les xarxes socials del consistori.

Comments are closed.

Close Search Window