ACTUALITAT|

  • La signatura va tindre lloc el dimarts 1 d’agost amb els dos consistoris i l’empresa ferroviària.
  • Amb este informe s’adjudica l’empresa responsable de realitzar els estudis i els mesuraments dels fluxos de circulació.

Alfafar, 02/08/2023

Alfafar avança cap a una solució per a eliminar el passe a nivell que divideix al seu nucli urbà. Ahir es va signar per part dels tres representants, Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar, José F. Cabanes, alcalde de Sedaví i María Luisa Domínguez, presidenta d’Adif, l’acord per a iniciar els estudis de fluxos de circulació de la zona del pas a nivell d’Alfafar.

Aquests estudis pretenen determinar les actuacions a realitzar en el pas a nivell i conéixer en profunditat la topografia, la circulació de vehicles, la quantitat de vianants que creuen el passe a nivell i les infraestructures que hi ha al seu voltant i que es veuen afectades.

Amb això es tindrà una radiografia de la situació a la qual fan front els municipis. Adsuara assegura que després d’aquest informe detallat “signarem el conveni que consistirà en una immediata supressió del pas a nivell i que, posteriorment, derive en un soterrament de les vies”.

L’alcalde d’Alfafar també va assegurar que “acabarem l’any 2023 amb els estudis damunt de la taula”. Es calcula que entre octubre i novembre Adif reculla els estudis i, a partir d’aqueix moment, el Ministeri de Foment serà qui, a través de la Direcció General d’Infraestructura del Ministeri, ferm l’esperat conveni.

Aquest marc d’actuació uneix els esforços de les tres administracions per a identificar les opcions més adequades. Tot això amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat de la ciutadania i del trànsit ferroviari i evitar el risc de possibles incidents en el pas a nivell.

Comments are closed.

Close Search Window