ACTUALITAT|

  • El servei es va iniciar el passat 16 de desembre i per a donar resposta a la necessitat de les persones majors per a accedir a serveis digitals, interpretar documentació o facilitar tràmits i gestions.
  • El seu horari d’atenció, sense cita prèvia, és els divendres en el SAC de l’ajuntament, de 8:00 a 15:00 hores, i els dimarts en el SAC del barri Orba, de 15:00 a 19:00 hores.

Alfafar, 04/01/2023

L’Ajuntament d’Alfafar ha posat en marxa un nou Servei personalitzat d’Atenció a persones Majors (SAM) en els punts d’atenció a la ciutadania del municipi.

Des del passat 16 de novembre, les persones majors poden acostar-se al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament els divendres en horari de demà (8.00 a 15.00 hores) o al SAC del barri Orba els dimarts en horari de vesprada (15.00 a 19.00 hores).

El SAM pretén donar resposta a la necessitat de les persones majors per a accedir a serveis digitals, interpretar documentació o facilitar tràmits i gestions.

En les primeres setmanes del servei, les 40 persones ateses han rebut assessorament amb tràmits diversos: ajuda per a la renovació del DNI, sol·licitud de l’ADN caní, informació de l’oferta social, cultural i formativa (Més vida als anys, Escola d’Adults, Aula mentor, webs de formació…), informació personalitzada per a la cerca d’ocupació, assessorament sobre noves tecnologies i dispositius mòbils o informació sobre el servei gratuït d’assessorament i orientació jurídic-legal, que oferix l’ajuntament.

Altres tràmits en els quals el SAM ha prestat la seua ajuda a estes persones han sigut la derivació a l’Espai d’Igualtat a dones emprenedores, col·laboració amb l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor/a (OCIC) per a posar reclamacions, informació i gestió per a la sol·licitud d’ajudes segons les necessitats de cada cas o informació i derivació a altres serveis que es presten des dels centres de salut, entre altres.

El consistori va posar en marxa este servei com a part del seu compromís per a reduir la bretxa digital que separa a les persones majors de l’administració i dels tràmits que, hui dia, es realitzen majorment de manera telemàtica.

Comments are closed.

Close Search Window