ACTUALITAT|

  • Des del seu inici a l’octubre han participat al voltant de 500 persones.
  • L’actuació busca promocionar hàbits de vida saludable entre la població d’Alfafar.
  • El projecte va ser impulsat per la Mesa de Salut d’Alfafar, dins de la iniciativa XarxaSalut de la Generalitat Valenciana.

Alfafar, 26/12/2022

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Sanitat i Salut Pública, finalitza la tercera fase del projecte “Alfafar Camina”. Estes rutes urbanes saludables es van iniciar el mes d’octubre i han tingut un magnífic acolliment. Amb una mitjana de 15 persones per sessió, en total han participat al voltant de 500 persones d’entre 0 i 99 anys.

“Alfafar Camina” és un programa de passejos saludables en grup, amb la dinamització de l’equip d’infermeria dels centres de salut d’Alfafar, l’objectiu de la qual és el de promocionar hàbits de vida saludable entre la població d’Alfafar. El projecte, emmarcat en la xarxa XarxaSalut, la xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana adherits a l’IV Pla de Salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, va ser impulsat des de la Mesa de Salut d’Alfafar.

A través dels seus dos respectius centres de salut el programa reunix diversos dies a la setmana, a persones interessades a fer activitat física, sempre sota la supervisió de personal sanitari, que adapta l’activitat a les característiques de les persones participants.

L’activitat, que té una duració total d’1 hora, consistix en uns minuts de calfament, marxa lleugera d’uns tres quarts d’hora i estiraments per a finalitzar. A més de la promoció de l’exercici físic, s’han realitzat tallers sobre alimentació o la cura dels peus en finalitzar de caminar per part de l’equip d’Infermeria del centre de Salut d’Alfafar.

Durant els dies 21 i 22 de desembre “Alfafar Camina” s’ha acomiadat amb motiu de les vacances de Nadal. En estes jornades, a més de caminar s’ha compartit un esmorzar i ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, i la regidora de Sanitat, Amparo Sanjuan, per a conéixer de primera mà els canvis tant fisiològics com emocionals que les persones que han participat activament han experimentat.

Close Search Window