ACTUALIDAD, noti_actividades, noti_vecinos|

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de su Unidad de Prevención Comunitaria en Conductas Adictivas (UPCCA), está llevando a cabo diferentes programas y actividades preventivas en los distintos centros educativos de Alfafar, tanto en los ciclos de Infantil, Primaria y Secundaria como en Formación Profesional, Bachillerato y Aules Colabora, con el objetivo de reforzar las acciones que ya realiza el profesorado sobre el consumo de sustancias, especialmente en Secundaria.

Así, durante este curso, como ya se hiciera en el anterior, se ha implementado el programa “Unplugged” con el alumnado de 1º de ESO del IES 25 d’Abril en el que, a través de 6 sesiones repartidas durante todo el curso escolar, se trabaja la prevención de drogodependencias en base a las “10 Habilidades para la Vida”, como son el autoconocimiento, pensamiento crítico, toma de decisiones, manejo de emociones y sentimientos y empatía, entre otras.

Por su parte, tras la demanda especifica de los centros educativos y el análisis de los hábitos de consumo, el alumnado de 3º de ESO recibirá un taller específico sobre los riesgos y consecuencias del consumo de cannabis. Además, durante esta semana la UPPCCA ha iniciado la colaboración con los centros con la realización de un taller en todas las aulas del ciclo de Infantil sobre alimentación y hábitos de higiene saludables, en el que participan alrededor de 200 niños y niñas de entre 2 y 5 años. Un taller participativo para los menores en el que se repasan frutas y verduras, se pueden oler, tocar e incluso probar algunas de ellas con el objetivo de promocionar la ingesta de estos alimentos desde la infancia.

La Unidad de Prevención Comunitaria en Conductas Adictivas (UPCCA) de l’Ajuntament finalizará en los meses de marzo y abril su intervención en los centros del municipio con el programa LUDENS dirigido al alumnado de 4º de ESO, Bachillerato, Formación Profesional Básica y el grupo del PAC, en el que se abordarán las problemáticas relacionadas con las adicciones no tóxicas y con el que se pretende profundizar en el uso que actualmente hacen los y las jóvenes de los juegos de azar y apuestas y en los posibles problemas derivados de su utilización.

Programa Unplugged

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), està duent a terme diferents programes i activitats preventives en els diferents centres educatius d’Alfafar, tant en els cicles d’Infantil, Primària i Secundària com en Formació Professional, Batxillerat i Aules Col·labora, amb l’objectiu de reforçar les accions que ja realitza el professorat sobre el consum de substàncies, especialment en Secundària.
 
Així, durant aquest curs, com ja es fera en l’anterior, s’ha implementat el programa “Unplugged” amb l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES 25 d’Abril en el qual, a través de 6 sessions repartides durant tot el curs escolar, es treballa la prevenció de drogodependències sobre la base de les “10 Habilitats per a la Vida”, com són l’autoconeixement, pensament crític, presa de decisions, maneig d’emocions i sentiments i empatia, entre altres.
 
Per part seua, després de la demanda especifica dels centres educatius i l’anàlisi dels hàbits de consum, l’alumnat de 3r d’ESO rebrà un taller específic sobre els riscos i conseqüències del consum de cànnabis. A més, durant aquesta setmana la UPPCCA ha iniciat la col·laboració amb els centres amb la realització d’un taller en totes les aules del cicle d’Infantil sobre alimentació i hàbits d’higiene saludables, en el qual participen al voltant de 200 xiquets i xiquetes de 2 i 5 anys. Un taller participatiu per als menors en el qual es repassen fruites i verdures, es poden fer olor, tocar i fins i tot provar algunes d’elles amb l’objectiu de promocionar la ingesta d’aquests aliments des de la infància.
 
La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament finalitzarà en els mesos de Març i Abril la seua intervenció en els centres del municipi amb el programa LUDENS dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i el grup del PAC, en el qual s’abordaran les problemàtiques relacionades amb les addiccions no tòxiques i amb el qual es pretén aprofundir en l’ús que actualment fan els i les joves dels jocs d’atzar i apostes i en els possibles problemes derivats de la seua utilització.
 
Close Search Window