ACTUALIDAD, Noticias|

  • L’Ajuntament d’Alfafar ha rehabilitado l’Alqueria del Pi, un edificio del siglo XVII de gran valor del municipio.
  • Los trabajos han sido cofinanciados entre la Unión Europea, a través de los fondos FEDER con una inversión de 500,000 euros, y el consistorio alfafarense, con un presupuesto de más de un millón de euros.
  • Tras finalizar las obras de rehabilitación, el edificio ha entrado en la Lista Verde del patrimonio que elabora la asociación Hispania Nostra con bienes culturales recuperados.

Alfafar, 09/03/2021

L’Ajuntament d’Alfafar ha realizado obras de rehabilitación de l’Alqueria del Pi con una inversión de más de 1,5 millones de euros. La finalización de estos trabajos de mejora ha supuesto la adscripción del edificio a la Lista Verde de patrimonio que elabora la asociación Hispania Nostra con bienes culturales recuperados.

La rehabilitación de este edificio del siglo XVII ha sido cofinanciada entre la Unión Europea, a través de los fondos FEDER con una inversión de 500,000 euros, y el consistorio alfafarense, con un presupuesto de más de un millón de euros.

L’Ajuntament d’Alfafar, comprometido con la recuperación de su patrimonio histórico, ejecutó este proyecto de rehabilitación del edificio y adaptación del mismo para prestar un servicio municipal como Centro Cultural.

Las obras han supuesto la rehabilitación del conjunto arquitectónico manteniendo su esencia a través del uso y recuperación de materiales históricos y tradicionales, así como nuevos elementos ecocompatibles. L’Alqueria del Pi alberga en su interior un Centro de interpretación del Arroz, así como diversas salas que se destinarán a uso ciudadano y cultural.

Alqueria del Pi

L’Alqueria del Pi, considerada Bien de Relevancia Local, fue construida entre los siglos XVII y XVIII y es ejemplo de la tradicional tipología arquitectónica agrícola de la época, casa-patio-cambra. Formada por un edificio principal más antiguo y otros tres anexionados de distintas épocas, la alquería aún conserva muchos elementos arquitectónicos originales. Es la única construcción de tradición agrícola de estas características que todavía pervive en el casco urbano de una localidad de l’Horta Sud.

Alfafar recupera l’Alqueria del Pi amb una inversió de més d’1,5 milions d’euros

  • L’Ajuntament d’Alfafar ha rehabilitat l’Alqueria del Pi, un edifici del segle XVII de gran valor del municipi.
  • Els treballs han sigut cofinançats entre la Unió Europea, a través dels fons FEDER amb una inversió de 500.000 euros, i el consistori alfafarenc, amb un pressupost de més d’un milió d’euros.
  • Després de finalitzar les obres de rehabilitació, l’edifici ha entrat en la Llista Verda del patrimoni que elabora l’associació Hispània Nostra amb béns culturals recuperats.

Alfafar, 09/03/2021

L’Ajuntament d’Alfafar ha executat obres de rehabilitació de l’Alqueria del Pi amb una inversió de més d’1,5 milions d’euros. La finalització d’estos treballs de millora ha suposat l’adscripció de l’edifici a la Llista Verda de patrimoni que elabora l’associació Hispània Nostra amb béns culturals recuperats.

La rehabilitació d’este edifici del segle XVII ha sigut cofinançada entre la Unió Europea, a través dels fons FEDER amb una inversió de 500.000 euros, i el consistori alfafarenc, amb un pressupost de més d’un milió d’euros.

L’Ajuntament d’Alfafar, compromés amb la recuperació del seu patrimoni històric, va executar este projecte de rehabilitació de l’edifici i adaptació del mateix per a prestar un servei municipal com a Centre Cultural.

Les obres han suposat la rehabilitació del conjunt arquitectònic mantenint la seua essència a través de l’ús i recuperació de materials històrics i tradicionals, així com nous elements eco compatibles. L’Alqueria del Pi alberga en el seu interior un Centre d’interpretació de l’Arròs, així com diverses sales que es destinaran a ús ciutadà i cultural.

Alqueria del Pi

L’Alqueria del Pi, considerada Bé de Rellevància Local, va ser construïda entre els segles XVII i XVIII i és exemple de la tradicional tipologia arquitectònica agrícola de l’època, casa-pati-cambra. Formada per un edifici principal més antic i altres tres annexionats de diferents èpoques, l’alqueria encara conserva molts elements arquitectònics originals. És l’única construcció de tradició agrícola d’estes característiques que encara perviu en el nucli urbà d’una localitat de l’Horta Sud.

Close Search Window