ACTUALIDAD, Noticias|

Alfafar, 15/04/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la concejalía de Bienestar Social, ha puesto en marcha el programa ‘Bon dia’ de acompañamiento telefónico a personas mayores del municipio que viven solas y se ven más afectadas por el confinamiento.

Esta iniciativa pretende establecer un contacto habitual con las personas más vulnerables, a quienes más afecta la soledad no deseada, y que no tienen a nadie para hacerles compañía. Partiendo de las palabras que todos esperamos escuchar cada mañana, ‘Bon dia’, el equipo pretende mantener conversaciones para que los mayores se sientan acompañados y puedan transmitir si tienen alguna necesidad.

A partir del próximo jueves 16 comenzará a implantarse el programa con un equipo de trabajadores de l’Ajuntament formados para este cometido. Las llamadas empezarán a realizarse al grupo de más de 85 años que viven solas, para ir ampliando progresivamente hasta los 5 años. En total se espera atender a alrededor de 1.014 vecinos y vecinas de Alfafar.

Esta iniciativa se acoge dentro de la implantación de la Resolución de la Conselleria de Igualdad y Políticas por la que se establecen las directrices para organizar los servicios sociales de atención primaria con motivo del estado de alarma provocado por la pandemia del covid-19.

El programa ‘Bon dia’ se suma a toda una serie de iniciativas de refuerzo de Servicios sociales, clave en la situación actual. Desde l’Ajuntament d’Alfafar se ha reforzado el reparto de alimentos a familias vulnerables, tanto aquellas beneficiarias del banco de alimentos, como para aquellas familias que han sido atendidas de primera necesidad por causas sobrevenidas.

En la misma línea, se ha promovido la creación de una tarjeta solidaria para aquellas familias que no cuentan con cuenta bancaria, y se han aprobado unas ayudas para primeras necesidades derivadas de la crisis sociosanitaria provocada por el covid.

Además, gracias a un equipo de voluntarios, se ha complementado el servicio ‘Medicaments a casa’ por el cual el Colegio Oficial de Farmacéuticos envía, bajo petición, los medicamentos necesarios a las farmacias del municipio, y este equipo de voluntarios se encarga de hacérselos llegar a aquellas personas enfermas o en grupos de riesgo.

Con el proyecto ‘Bon dia’ se complementa la ampliación del programa de Ayuda a Domicilio y los protocolos de seguimiento implementados a través del programa de teleasistencia, “menjar a casa” y “medicaments a casa”.

Alfafar, 15/04/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Benestar Social, ha posat en marxa el programa ‘Bon dia’ d’acompanyament telefònic a persones majors del municipi que viuen soles i es veuen més afectades pel confinament.

Aquesta iniciativa pretén establir un contacte habitual amb les persones més vulnerables, als qui més afecta la soledat no desitjada, i que no tenen a ningú per a fer-los companyia. Partint de les paraules que tots esperem escoltar cada matí, ‘Bon dia’, l’equip pretén mantindre converses perquè els majors se senten acompanyats i puguen transmetre si tenen alguna necessitat.

A partir del pròxim dijous 16 començarà a implantar-se el programa amb un equip de treballadors de l’Ajuntament formats per a aquesta comesa. Les crides començaran a realitzar-se al grup de més de 85 anys que viuen soles, per a anar ampliant progressivament fins als 5 anys. En total s’espera atendre a al voltant de 1.014 veïns i veïnes d’Alfafar.

Aquesta iniciativa s’acull dins de la implantació de la Resolució de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques per la qual s’estableixen les directrius per a organitzar els serveis socials d’atenció primària amb motiu de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del covid-19.

El programa ‘Bon dia’ se suma a tota una sèrie d’iniciatives de reforç de Serveis socials, clau en la situació actual. Des de l’Ajuntament d’Alfafar s’ha reforçat el repartiment d’aliments a famílies vulnerables, tant aquelles beneficiàries del banc d’aliments, com per a aquelles famílies que han sigut ateses de primera necessitat per causes sobrevingudes.

En la mateixa línia, s’ha promogut la creació d’una targeta solidària per a aquelles famílies que no compten amb compte bancari, i s’han aprovat unes ajudes per a primeres necessitats derivades de la crisi sociosanitària provocada pel covid.

A més, gràcies a un equip de voluntaris, s’ha complementat el servei ‘Medicaments a casa’ pel qual el Col·legi Oficial de Farmacèutics envia, sota petició, els medicaments necessaris a les farmàcies del municipi, i aquest equip de voluntaris s’encarrega de fer-li’ls arribar a aquelles persones malaltes o en grups de risc.

Amb el projecte ‘Bon dia’ es complementa l’ampliació del programa d’Ajuda a domicili i els protocols de seguiment implementats a través del programa de teleassistència, “menjar a casa” i “medicaments a casa”.

Close Search Window